In-company kwalificatietraining: The Bridge 360
The Bridge 360 is een online systeem om 360 graden feedback op de prestaties van medewerkers te verzamelen. Het is al meer dan 15 jaar het meest gebruikte 360 graden feedback tool door bedrijven en organisaties. In deze training van een halve dag leer je hoe je The Bridge 360 toepast in je organisatie. Je leert dit 360 graden feedback-instrument af te nemen, resultaten te interpreteren en deze correct terug te koppelen. Deze in-company training duurt een halve dag. Je kunt dus zelf een datum kiezen, er kunnen tot 12 mensen deelnemen.
Inhoud van de Bridge 360 kwalificatietraining
Steeds meer organisaties gebruiken The Bridge 360 voor de ontwikkeling van medewerkers. Het is een zeer nuttige tool voor ontwikkeling en geeft inzichten op alle niveaus. Het is wel belangrijk om 360 graden feedback goed te implementeren. Daarom organiseren wij de training: 360 graden feedback, zodat jij alle fases van begin tot eind doorloopt om The Bridge 360 succesvol bij je organisatie of opdrachtgevers te implementeren.
Voorbeeldrapport: The Bridge 360
Je kunt hier een compleet voorbeeldrapport van The Bridge 360 inzien. Het rapport geeft o.a. scores op de 34 Bridge competenties, een samenvatting en daarnaast algemene feedback op het functioneren van de deelnemer. Het is ook mogelijk om andere competenties op te nemen of juist competenties weg te laten.
Training in het toepassen van 360 graden feedback
Tijdens de training leer je alles over het praktisch toepassen van 360 graden feedback met The Bridge 360. Het doel van 360 graden feedback is om zelfinzicht en zelfreflectie te stimuleren. Naast de deelnemer beantwoorden ook anderen uit de (werk)omgeving de vragen over de competenties van de deelnemer. Dit zijn bijvoorbeeld collega’s, leidinggevende(n), klanten en/of medewerkers.
Voor wie is deze 360 feedback training geschikt?
De training: 360 graden feedback is geschikt voor hr-managers, coaches, loopbaanadviseurs, trainers of consultants.
Voorbereiding op de in-company kwalificatietraining
Voor aanvang van de training krijgt je een uitnodiging om online The Bridge 360 in te vullen. Tijdens de training ontvang je jouw Bridge 360-rapport. Elke deelnemer krijgt voorafgaand aan de training The Bridge 360: het boekje voor kandidaten. Het is niet noodzakelijk om dit boekje voor deelname aan de training door te nemen.
Video: 360 graden feedback in eigen beheer
Wil je in eigen beheer 360 graden feedback inzetten? Met een account op het Bridge Assessment Platform kun je zelfstandig The Bridge 360 afnemen. Je kunt kiezen uit afname via credits of je kunt kiezen voor een abonnement met onbeperkt gebruik.
-
Wat levert een 360 graden feedback training mij op?
-
Steeds meer organisaties zien de waarde in van 360° feedback. Het biedt een bredere kijk op prestaties van medewerkers, waarbij feedback komt vanuit diverse hoeken - collega's, leidinggevenden en zelfs klanten. Dit kan leiden tot krachtige inzichten en richting geven aan persoonlijke en professionele groei. Maar het invoeren van zo'n systeem? Dat is een kunst op zich.
Daarom hebben we de training "kwalificatietraining: 360 feedback" in het leven geroepen. Deze training is speciaal ontworpen om je te begeleiden bij elke stap van het implementatieproces van The Bridge 360. Of je nu in je eigen organisatie werkt of je expertise inzet voor opdrachtgevers, na deze training heb je de tools en kennis in handen om 360° feedback met succes te integreren.
-
Wat kost een training 360 graden feedback?
-
De training 360 graden feedback kost 1750 euro (excl. btw) voor een groep van maximaal 12 deelnemers. Deze training wordt in-company gegeven. Bij een in-company kwalificatietraining 360 graden feedback kun je zelf een geschikte datum en locatie selecteren.
-
Kun je 360 graden feedback gebruiken voor de beoordeling van personeel?
-
Feedback uit een 360 graden feedback kan krachtig zijn, maar de manier waarop het wordt gebruikt, is cruciaal. Als het doel is om het functioneren bespreekbaar te maken en persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, dan kan het enorm waardevol zijn. Iedereen krijgt de kans om te zien hoe anderen hun vaardigheden en gedragingen waarnemen, wat kan leiden tot zelfinzicht en groei.
Echter, wanneer 360 graden feedback gebruikt wordt als een beoordelingsinstrument, wordt het een beetje tricky. Het kan verleidelijk zijn voor collega's om deals te sluiten en elkaar gunstig te beoordelen, waardoor het doel van de feedback wordt ondermijnd. In plaats daarvan zou feedback uit de 360 graden feedback als aanvullende informatie moeten dienen, naast objectieve prestatie-indicatoren en taakuitvoering.
Kortom, terwijl feedback over competenties waardevolle inzichten kan bieden, is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat deze feedback authentiek en onbevooroordeeld is. Zo kunnen organisaties de volledige voordelen van het 360 graden feedbacksysteem plukken zonder in de valkuilen te trappen.
-
Hoe bespreek je een 360 graden feedback rapport?
-
Bij het gebruik van een 360 graden feedback rapport is een goede voorbereiding essentieel. Voordat je het rapport in een functioneringsgesprek bespreekt, is het handig om er genoeg tijd voor uit te trekken en het idealiter eerst met een coach of HR-expert door te nemen. Als je de feedback als leidinggevende behandelt, laat de medewerker dan eerst zelf het rapport grondig bekijken, misschien met een handleiding als begeleiding. Zo voorkom je dat je beiden overweldigd raakt door de veelheid aan informatie.
Voor leidinggevenden met een groot team kan het uitdagend zijn om elk gedetailleerd rapport door te nemen. Daarom is het belangrijk om een goede training in het terugkoppelen van 360 graden feedback rapporten te volgen.
Het uiteindelijke doel is om tot een duidelijke conclusie te komen die zowel de sterke als de aandachtspunten van de medewerker belicht. Het is cruciaal om samen te verkennen waarom bepaalde vaardigheden of gedragingen opvallen. Vervolgens kan de feedback worden besproken in het kader van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. Het gaat erom de medewerker te ondersteunen en te begeleiden in zijn of haar ontwikkelingsreis.